Vés al contingut

Estàs a:

Arranca la 28a edició de “Seafood Expo Global”, la fira més de peix i marisc més gran del món

..
25/04/2022 - 17:09 h - Comerç i mercats Mercats de Barcelona

Del 26 al 28 d’abril Fira de Barcelona acollirà la  28a edició de “Seafood Expo Global”, la firamés gran de peix i marisc del món. L’exposició comptarà amb la presència de 1.550 companyies del sector marítim, i s’espera que l’esdeveniment tingui un impacte de 100 milions d’euros per la ciutat de Barcelona.

A l’acte assistiran actors del sector del marisc, de la refrigeració i congelació, de la distribució d’aliments, dels controls sanitaris i de la compra minorista, així com autoritats governamentals i líders comercials. Els assistents vindran de 76 països diferents, com ara Islàndia, Estats Units, Canadà, Argentina o Taiwan. Alhora, hi participaran empreses com Fisherman’s Choice, S.A.U., Iberconsa (Grupo Ibérica de Congelados), Pescanova España o Samherji HF, entre d’altres. 

Els exhibidors presentaran els seus productes a compradors de tota mena de públics, tant a supermercats, restaurants, hotels i càterings com a distribuïdors, mercats de peix i altres negocis més petits. A les parades s’hi mostraran les darreres innovacions de la indústria, com ara espaguetis de lluç, paté d’algues o hamburgueses de salmó flamejat. Els millors productes seran seleccionats com a guanyadors del “Seafood Excellence Global Awards” (en català, “Premis Globals a l’Excel·lència en Productes del Mar”).

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona hi serà present amb un estand situat al Palau 3, de la mà de l’Ajuntament de Barcelona i en col·laboració de la Federació Municipal de Mercats de Barcelona (FEMM). L’estand comptarà amb un plafó amb un mapa de la ciutat amb la ubicació dels mercats, sota el títol: ‘Xarxa de mercats de Barcelona. La peixateria més gran d’Europa’.

Paral·lelament, al recinte es faran 20 conferències sobre els reptes i les novetats del sector. Alguns dels temes principals seran l’aqüicultura, el negoci peixater i la sostenibilitat. Entre els 65 ponents, s’hi trobaran Megan Greene – economista, columnista al Financial Times i investigadora a l’Escola Harvard Kennedy -, Amy Novogratz – cofundadora d’Aqua-Spark-, Audun Lem – codirector de la Divisió de Peix i Aqüicultura de la FAO -, Javier Garat – president d’Europêche i la Coalició Internacional d’Associacions de Peixateres (ICFA) – i Chistophe Vande Weyer – responsable de polítiques de la Direcció General d’Assumptes Marítims i Pesca de la Comissió Europea. 

Més informació