Barcelona se suma a la programació de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025
La ciutat acollirà durant tot any diverses activitats per posar en valor la qualitat de la cuina catalana des de la tradició i la innovació.

Barcelona se suma a la programació de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 per posar en valor la cuina catalana i les propostes que es fan des de la ciutat i, especialment, als mercats municipals. Durant tot l’any, la ciutat emmarcarà dins d’aquesta programació propostes com el cicle Tasta’M, que té el producte de temporada i la música com a protagonistes, o les fires Mercat de Mercat i Petit Mercat de Mercats, i acollirà iniciatives com degustacions, showcookings, fires i cicles gastronòmics sobre la cuina catalana, vista des de la tradició i la innovació.
Actualment, ja està en marxa el cicle de sis showcookings que la ciutat organitza sota el nom de Mercats de Forquilla. Barcelona. Cuina Autèntica. Rebost Local en col·laboració amb l’Oficina Conjunta d’Alimentació Sostenible (OCAS). En cadascuna d’aquestes sis sessions, el xef d’un restaurant reconegut amb un Premi Barcelona Restauració o que hagi quedat finalista en aquests guardons ensenyarà a preparar una o diverses receptes per donar veu a la cuina catalana sostenible, tradicional i innovadora.
Aquesta programació va començar a la fira Petit Mercat de Mercats, amb una sessió dedicada a la cuina marinera. En aquest cas, el xef protagonista va ser Juanba Agreda del restaurant Terraza Martínez, en una sessió que va posar en valor el producte de proximitat i aspectes com la sostenibilitat.
Els propers esdeveniments
La segona sessió del cicle tindrà lloc el 14 de juny al Mercat de la Guineueta amb els sabors, la fusió i l’equilibri com a pilars centrals i amb els xefs Jaume Marambio i Vicky Maccarone del restaurant Alapar.
La tercera sessió serà el 27 de setembre en el marc de la Festa de l’Alimentació Sostenible Terra i Gust i amb l’equip del restaurant Casa Amàlia. La quarta se celebrarà el 18 d’octubre, dins de la fira Mercat de Mercats, amb Sergi Clapés i Josep Armenteros, que, sota la direcció culinària de Carles Gaig, ofereixen una proposta de cuina catalana tradicional integrada amb tècniques modernes i contemporànies.
La cinquena sessió serà al Gastronomic Forum Barcelona, el 3 de novembre, on el xef milanès Fabio Gambirasi del restaurant Agreste compartirà el seu viatge entre la cuina catalana i la italiana. I la sisena serà el 29 de novembre al Mercat del Bon Pastor sota el títol ‘Mengem-nos el barri’ i amb el cuiner segovià Beltrán Sastre que, juntament amb Erola Vila, responsable de sala, lidera Echegaray. Posteriorment, totes les receptes es recolliran en un receptari online perquè qualsevol persona les pugui reproduir a casa.