Vés al contingut

Estàs a:

L’IMMB participa en la fira Seafood Expo Global de Barcelona juntament amb Mercabarna, el Gremi de Majoristes del Peix i la FEMM

..
25/04/2023 - 15:03 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha participat per segon any consecutiu a la Fira Seafood Expo Global, que té lloc a la Fira de Barcelona del 25 al 27 d’abril, juntament amb Mercabarna, el Gremi de Majoristes del Peix (GDP) i la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM).

La Fira Seafood Expo Global, la més gran del món de peix i marisc, va acollir l’edició passada més de 1.500 empreses de 77 països, amb més de 26.000 assistents.  

Enguany, Mercabarna i el Gremi de Majoristes del Peix, que reuneixen 50 companyies que operen al gran mercat, tornen a ser presents a la fira amb la participació de l’IMMB i la FEMM, mostrant les novetats del sector i presentant productes certificats de pesca sostenible, congelació japonesa i peix fàcil de cuinar. A més, 16 empreses de Mercabarna tenen estand propi.

Amb la participació de l’IMMB, es posa en manifest l’aposta pel producte de proximitat. La Xarxa de Mercats de Barcelona té la peixateria més gran d’Europa, amb un total de 220 peixateries, distribuïdes pels 39 mercats alimentaris de la ciutat, sent prescriptores de l’alimentació de qualitat i de proximitat. 

Àngel Máñez, president del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna, ha explicat que “Per al sector català, és un luxe que el Seafood, la fira de peix més potent del món, se celebri a Barcelona”. “L’intercanvi i contacte amb nous proveïdors i potencials clients és extraordinari” diu el  president dels majoristes. Per a Máñez, un dels punts forts de la fira és que “ara tots tenim les mateixes oportunitats de mantenir contacte amb proveïdors d’arreu del món. “La fira, en traslladar-se de Brussel·les a Barcelona, s’ha fet accessible a totes les nostres empreses”.

A banda de l’estand conjunt, enguany creix la presència a la fira de companyies situades a Mercabarna respecte a l’any anterior, amb setze empreses del polígon alimentari especialitzades en diferents segments dels productes de mar, que exposaran les seves novetats en productes i serveis al Seafood.

Entre les novetats presentades per les empreses de Mercabarna, destaca la tonyina vermella congelada en el moment de la pesca recollint la tècnica japonesa d’ultracongelació, les noves línies de productes de peix llestos per cuinar a casa, els productes amb exigents acreditacions que asseguren el seu origen en la pesca sostenible i la gestió dels recursos pesquers, el peix i el marisc amb envasos més sostenibles i reciclables, i la presència de nous manufacturats de cefalòpodes (sípia, calamar i pop).

Paral·lelament, al recinte es durà a terme amb un programa de conferències que comptarà amb més de 20 sessions educatives presentades pels millors experts de la indústria pesquera, amb temes com l’aqüicultura, el negoci del peix, la seguretat alimentària, la sostenibilitat i el canvi climàtic.