Gastronomia
La cuina d’autor

Amb nom propi
L’anomenada cuina d’autor, dita també alta cuina, cuina creativa o cuina d’avantguarda, ha atorgat, d’uns anys ençà, una projecció internacional a la cuina catalana. Noms de xefs internacionals, com Ferran Adrià o els germans Roca, es troben vinculats estretament a alguns dels millors restaurants de la ciutat.
Potser el millor exemple d’aquesta projecció és Ferran Adrià. El conegut xef va estar durant molts anys al capdavant d’El Bulli, que va ser considerat cinc vegades el millor restaurant del món. Va tancar les portes el 2011 i pròximament reobrirà sota un nou concepte de laboratori.
Adrià ha col·locat la cuina catalana en un planeta diferent, i és la causa, directa o indirecta, de l’aparició d’una bona colla de cuiners joves, molts d’ells instal·lats en restaurants barcelonins, com ara l’Àbac o l’Arola, a l’Hotel Arts. Entre aquesta nova generació de cuiners hi ha el seu germà, Albert Adrià, responsable d’establiments de primera línia com el Tickets, el 410 o el Pakta. Altres xefs destacats amb restaurants a la capital catalana són Jordi Cruz, Sergi Arola, Raül Balam, Paco Pérez o Martín Berasategui.
Amb tots aquests noms, Barcelona continua estant al capdavant de l’avantguarda gastronòmica internacional. I entre l’amplíssima oferta de restaurants de qualitat a la ciutat, en destaquen 23: entre els que tenen l’honor d’haver rebut una o dues estrelles Michelin, hi ha el Roca Moo, l’aposta barcelonina dels germans Roca, els responsables d’El Celler de Can Roca, un restaurant de Girona que també ha encapçalat la llista dels millors del món.
Assaborir la innovació...
-
Esperit de renovació
Si a Barcelona han sorgit xefs tan destacats és gràcies al fet que existeix una forta tradició culinària i una voluntat constant de superació i renovació.
-
Un entorn a mida
Els restaurants que ofereixen cuina d’autor ocupen els edificis més elegants i avantguardistes de la ciutat, i a més amb un disseny a mida de l’alt nivell dels plats que ofereixen.
-
Estrelles Michelin
A Barcelona hi ha 23 restaurants que tenen l’honor d’haver rebut una (o dues) estrelles Michelin.
-
L’espai del sommelier
Amb uns cellers que recullen els millors vins catalans i internacionals, els restaurants d’autor catalans compten amb l’estreta col•laboració de grans sommeliers que assessoren sobre el millor vi per a cada plat.